Visszér, szemölcs, hüvelygomba, álmatlanság, leégés

holyaghurut

Visszér

 

A visszér kialakulásában a genetika is nagy szerepet játszik. Ha úgy érzi, családi vonalon Ön is esélyes rá, szedjen rendszeresen sok C- és E-vitamint. Ezek serkentik a vérkeringést és erősítik a hajszálerek falát. Ha már megjelent a visszér, a vadgesztenyekrém sokat segíthet.

 

Szemölcs

 

A következő gyógyír meghökkentő, de hatékony: minden nap pontosan ugyanabban az időben 15 másodpercig dörzsölje ujjával a szemölcsöt. A dörzsölés serkenti a szemölcs alatti vérkeringést, s arra készteti az immunrendszert, hogy szembeszálljon a szemölcsöt okozó vírussal. A pontos időpont betartása megtanítja immunrendszerét arra, hogy önmagától is felvegye a harcot a nem kívánt betolakodóval.

 

Hüvelygombásodás

 

A hormonális változások, a szűk ruhák, a stresszes életmód, a helytelen táplálkozás mind-mind megváltoztathatják a hüvely kémhatását. Azon kívül, hogy változtat egészségtelen életmódján, a kasvirág és a teafaolaj segíthet legyőzni a gombás fertőzést. Javasolt még probiotikus joghurtok fogyasztása is.

 

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

 

Álmatlanságra

 

Macskagyökérfű. Erős nyugtató, ideális szer az alvászavar megszüntetésére. Egyszerűen párologtass el a hálószobában 250-500 mg macskagyökérfű-kivonatot, mielőtt nyugovóra térnél. Amennyiben komolyabb hatást szeretnél elérni, lefekvés előtt igyál meg egy csésze valeriánás teát.

Égésre és leégésre

 

Csökkenti a vörösséget és gyulladást, valamint a bőr gyors regenerálódását is segíti. Naponta háromszor-négyszer vidd fel a zselét a megtisztított, kezelendő bőrfelületre.

Comments are closed.