Száraz köhögés, székrekedés, bőrkeményedés, köhögés, vágási sebek

gyomorfekely

Száraz köhögés

 

v Kellemes lehelete sajnos megsínyli a gyógymódot, de egy tányér currys, párolt hagymás rizs elfogyasztása hatékonyan fellazíthatja a nyálkahártyán termelődött váladékot. Extra szűz olívaolajon pároljon meg két fej felszeletelt hagymát, s keverjen hozzá egy teáskanálnyi curryport. A hagyma hatóanyagainak köszönhetően oldja a váladékot, és jótékony hatással van a vérkeringésre is.

 

Székrekedés

 

Ha nem szereti a szilvát, egy másik lehetőség a szárított füge, mely pont olyan hatékonyan enyhíti e kellemetlenséget, mivel tisztítja a bélrendszert. Sőt, 5 füge elfogyasztása 20%-át teszi ki napi rostszükségletének, többet mint bármely más gyümölcs! Fogyasszon el napi 4-5 fügét, s ne felejtsen el hozzá meginni legalább 2 liter vizet. Ha nem éri el a kívánt hatást, 3 óránként ismétlje meg a nassolást.

 

Bőrkeményedés

 

A vastag, kemény bőrt puhítsa csukamájolajjal: kenje be a problémás bőrfelületet reggel és este. A bőrkeményedést fedje le ragtapasszal, így ruhái nem lesznek foltosak. Ez a kezelés ugyan lassú folyamat, de néhány hét elteltével az eredmény garantált!

 

Köhögés

 

Az ánizst eddig nagyrészt fűszer vagy cukorka formájában ismerhette, de nem árt, ha tudja, teaként nagyszerű gyógyír a köhögésre. Mártson egy teafiltert vagy egy teáskanálnyi ánizst egy csésze forró vízbe 5 percre, majd kortyolgatva fogyassza el a teát. A köhögésnek elvileg azonnal el kell múlnia, ennek ellenére ajánlatos három napon át, kúraként ismételnie a kezelést, napi három pohár tea elfogyasztásával. Az ánizs vérnyomásnövelő hatású, ezért cukorbetegek és magas vérnyomásban szenvedők használat előtt konzultáljanak orvosukkal.

 

Vágási sebek

 

Az E-vitamin, melynek antioxidáns ereje jótékony hatással van a szívre, a kisebb vágások által ejtett sebek gyógyulásában is nagy segítségére lehet. Szúrjon ki tűvel egy E-vitamin kapszulát, s tartalmát naponta háromszor kenje a sebhelyre. Ha sérülése komolyabb, fedje le ragtapasszal is.

Comments are closed.