Puffadás, fejfájás, gyomorégés, aranyér, csuklás,

fulfajas

Puffadás

 

Az ilyen panaszok esetén rágcsáljon el egy maréknyi ánizs-, kapor- vagy borsmentamagot. Ezek összetevői fellazítják a bélrendszer izmait, melyek így átengedik a puffadást előidéző gázokat. A magokat bármely piacon könnyen beszerezheti, sőt az ánizs és a borsmenta még leheletét is frissíti.

 

Fejfájás

 

Enyhítésére masszírozzon néhány csepp mentaolajat halántékába. A menta ugyanolyan hatékony, mint az aszpirinban található hatóanyag, a mentil-acetát. Ezidáig a gyógynövényszakértőknek sem sikerült teljes egészében megfejteni működését, ám úgy tűnik, a menta meggátolja testünket abban, hogy fájdalomjeleket küldjön a központi idegrendszerbe.

 

Gyomorégés

 

A kezeléshez szüksége lesz egy szőnyegre. Furcsán hangzik, de bevált trükk: álljon lábujjhegyre, majd hirtelen huppanjon vissza sarkaira. Ezt ismételje 20-30-szor. Ha szükséges, egyensúlya megőrzéséhez kapaszkodjon meg egy székbe vagy asztalba. Ez a mozgás visszahúzza a gyomorba a kellemetlen érzést előidéző savakat.

 

Aranyér

 

A mogyorókrém napi háromszori alkalmazás után hosszútávon csökkenti a panaszokat. Ajánlott a magas rosttartalmú táplálkozás és a napi két liter víz elfogyasztása. A vénafal tónusainak növelésére próbálja ki az E-vitamint és a flavonoidokat.

 

Csuklás

 

Ha már minden trükköt kipróbált elmulasztására, íme egy jól bevált tipp: vegyen három deci vizet, helyezzen bele egy szívószálat, s miközben issza, mutatóujjaival nyomja meg az állkapocs és fül között kis mélyedéseket. Próbáljon meg minél többet inni, miközben a két mélyedést folyamatosan nyomva tartja. Mire a pohár kiürül, a csuklás már a múlté.

Comments are closed.