Napégés, fogfájás, húgyúti fertőzések, hüvelyszárazság

korpa

Napégés

 

Ha joghurttal vagy tejföllel keni be a kivörösödött felületeket, hűti azokat, helyreállítva ezzel a test ph egyensúlyát. Hagyja bőrén, míg felmelegszik, majd öblítse le. Ezt az eljárást naponta többször is alkalmazhatja.

 

Fogfájás

 

A szegfűszegolajban található aromatikus anyag, az eugenol fájdalomcsillapító és baktériumölő hatású. Egy ezzel átitatott vattával dörzsölje át a fájó felületet, valamint ínyét. A műveletet napjában ötször ismételje meg, egészen addig, míg el nem jut fogorvosához…

 

Húgyúti fertőzések

 

Igyon bodza- vagy áfonyalevet. Mindkettő olyan összetevőket tartalmaz, melyek gyulladásgátoló tulajdonságaiknak köszönhetően megakadályozzák, hogy a baktériumok letapadjanak a húgyvezeték falán. Ajánlott mennyiség: naponta kétszer fél liter. Ha ez nem nyeri el tetszését, szedjen naponta 400 mg áfonya kapszulát. Ha a gyulladás súlyosabb, sajnos ez a módszer nem segít, forduljon orvoshoz!

 

Hüvelyszárazság

 

A száraz hüvelyt hormonegyensúlyhiány idézheti elő. Hat darab E-vitamin kapszula tartalmát öntse egy csészébe, keverjen hozzá 5 teáskanálnyi aloe vera gélt, majd keverje el. A mixtúrát naponta 2-3-szor alkalmazza.

Comments are closed.