Korpa, hasmenés, szédülés, szemszárazság, száraz bőr

testszag

Korpa

 

A korpa eltűntetéséhez a kiváltó okot is ismernie kell: ez a fejbőr savas ph-értéke. Hogy visszaállítsa a természetes ph-értéket, először mossa meg, majd balzsamozza be haját, öblítse le, s a még vizes fejbőrre öntsön egy csészényi almaecetet, melyet aztán gondosan mosson ki.

 

Hasmenés

 

Lehet, hogy ellentmondásosnak tűnik, de a hasmenést okozó baktériumok eltávolítására még több jóindulatú baktériumra van szükség. A hasmenést a bélben élő jóindulatú és rosszindulatú baktériumok egyensúlyának megbillenése okozza. Probitikus kiegészítők fogyasztásásával visszaállítható a felborult egyensúlyt. Szedjen probiotikus kapszulákat, illetve egyen emésztőenzimeket tartalmazó, élőflórás joghurot. Ha egy-két napon túl sem szűnnek panaszai, keresse fel háziorvosát.

 

Szédülés

 

Egy közismert konyhai fűszer hatékonyan kezeli e tünetet: szórjon egy csipetnyi cayenne borsot egy pohár langyos vízbe, majd lassan kortyolgassa el. Ennek hatására szervezete több vért és oxigént pumpál a fejbe, ezáltal javítja közérzetét. Ha tünetei nem szűnnek, okvetlenül forduljon orvoshoz!

 

Szemszárazság

 

Ejtsen néhány könnyet, hogy orvosolja problémáját! Ennek legjobb módszere a nedves borogatás. Kisméretű törölközőt vagy konyharuhát mártson meleg vízbe, csavarja ki, majd fekvő helyzetben 15 percre borítsa szemeire. Ezt a műveletet érdemes naponta kétszer-háromszor megismételni.

 

Száraz bőr

 

A mandula- és a szőlőmagolaj a két legjobb szer a száraz bőr kezelésére, mivel hamarabb felszívódnak, mint a hidratálókrémek legtöbbje. Ha bőre extra száraz vagy repedezett, keresse a sűrűbb olajokat. Már nálunk is kapható az avokádóolaj, vagy a nagyanyáink által is előszeretettel használt csukamájolaj. A kiválasztott olajjal naponta kétszer kenje be az adott területet – legjobb, ha fürdés után, nedves bőrre viszi fel.

Comments are closed.