Gyomorfekély, gyulladt szem, hasmenés, hólyaghurut, izomláz

szenanatha

Gyomorfekélyre

 

Fekete áfonya. A benne lévő antioxidánsoknak fontos szerepük van a különböző gyulladásos folyamatok leküzdésében. Erősítik a hajszálerek falát, csökkentik az aprócska vérzéseket.

 

Gyulladt szemre

 

Rózsavíz. Keverj össze öt csepp rózsavizet 24 ml tisztított vízzel és használd a folyadékot szemöblögetésre, így enyhítheted a viszketést. Masszírozd az orrnyerged a szemed vonalában két oldalról a hüvelyk- és a gyűrűsujjaddal, ezzel gyógyíthatod a megerőltetést.

 

Hasmenésre

 

Málnalevél. Hatóanyagai segítenek megkötni a szervezet számára fontos táplálékokat és felszívják a létfontosságú folyadékokat. A főzet kúraszerűen alkalmazva segít, hogy a belek egészséges baktériumflórája legyőzze a hasmenést.

 

Hólyaghurutra

 

Cickafarkfű. Enyhe hólyaghurut esetén és megelőzéséhez is igen hatékony. A növényből készült tea, s a főzetéből készült ülőfürdő segít a szervezetet megtisztítani a fertőzéstől.

 

Izomlázra

 

Árnika. Használd balzsamként a megerőltetés okozta zúzódásra, rándulásra vagy más izomsérülésre. Kend az érintett testrészre, és finoman masszírozd be. Rövid idő alatt megszünteti az izomkárosodást, és visszaállítja az optimális állapotot.

Comments are closed.