Fülfájás, túlerőltett szemek, fáradtság, láz, lábszag,

vizholyag

Fülfájás

 

Enyhítse fájdalmát és csökkentse a nyomást fokhagymaolajból vagy molyhos ökörfarkóró-virág olajából készült fülcseppekkel, melyek elpusztítják a kórokozó mikrobákat és a gyulladást is mérsékelik. Lefekvés előtt az olajakat melegítse fel. (A legegyszerűbb módszer: ha az olajakat tartalmazó üveget 45 mp-re hóna alá veszi.) Döntse oldalra fejét, és cseppentsen 5 cseppet a gyulladt fülbe, majd pár percre dugaszolja be vattával, így megakadályozza az olaj kifolyását. Ha fülfájása nagyon erős, vagy váladékot is termel, ne használja a fülcseppet!

 

Túlerőltetett szemek

 

Használjon kamillás borogatást, napjában kétszer. Egy teáskanálnyi kamillát áztasson forró vízbe 20 percre, szűrje át, majd hagyja kihűlni. Mártogasson meg benne egy borogatásra alkalmas anyagot, csavarja ki, feküdjön le, hunyja le szemeit, helyezze rájuk a nedves anyagot, s pihenjen így 20-25 percet. A kamilla a szemhéjon át enyhíti a szembántalmakat, csökkentve a vérerek duzzadását.

 

Fáradtság

 

A leghatékonyabb módszer a fáradtság ellen természetesen az alvás. Gyors segítség lehet még a mate tea, mely koffeint tartalmaz, de kisebb mértékben, mint a kávé. Áztasson egy teáskanál matét forrásban lévő vízbe, 5-10 perc után szűrje le, majd fogyassza el. Ez a markáns ízű, kissé keserű, aromás tea üresen, de tejjel és cukorral is iható.

 

Láz

 

A lázas állapot fenntartása elősegíti a testében lévő vírusok elleni harcot. Hőemelkedés esetén bugyolálja be magát egy nagy pokrócba, és igyon akácvirág teát. A tea elkészítéséhez két teáskanál szárított akác és egy csésze forró víz szükséges. Szórja bele az akácot, hagyja állni 15 percig, ismét forrósítsa fel, majd szűrje le. Ha lázas, fogyassza a teát, de mellőze a betakarózást. Lázát 30 percenként mérje. Ez a kezelés csecsemők, gyermekek és terhes nők esetében kerülendő. Mivel láz esetén a tünetet nem lehet megelőzni, erősítse immunrendszerét kasvirág készítményekkel.

 

Lábszag

 

A klorofill – melynek a növények zöld színűket köszönhetik, lábszag esetén is hasznos lehet. Öntsön egy lavorba 4 liter meleg vizet, adjon hozzá 2-3 evőkanálnyi klorofillt, s ebben áztassa lábait 15 percig. Törölje meg gondosan lábfejét, és vegyen fel 100%-os pamutzoknit, melyen keresztül lábai lélegezhetnek.

One Response to “Fülfájás, túlerőltett szemek, fáradtság, láz, lábszag,”

  • Fáradság ellen még ezt a “mate tea” dolgot nem hallottam. Én inkább csak a kávé mellet teszem le voksomat, persze azt se lehet túlzásba vinni, a legjobb mégis csak az alvás.