Csalánkiütés, emésztési zavarok, gyulladt íny, rovarcsípés, álmatlanság

kohoges

Csalánkiütés

 

Abban a pillanatban, ahogy megjelenik, vegyen be 1000 mg-os C-vitamint és 500 mg riboflavint. Ezen anyagok kombinációja elősegíti a szervezet antihisztamin előállítását, melyek könnyedén felveszik a harcot a csalánkiütéssel szemben. Ha a kiütések nem tűnnek el, 10 percenként ismételje meg az adagolást. A magas C-vitamin bevitel hasmenést idézhet elő, ez esetben csökkentse az adagot. Tipp: nagy mennyiségő riboflavin található a tejben, a sajtban, a májban és a halételekben is.

 

Emésztési zavarok

 

Ha gyomra kavarog, igyon meg egy csésze kamillateát. A benne található hatóanyagok enyhítik az emésztőrendszer izomgörcseit és csökkentik a gyomorfájdalmakat. Ha teheti, ne filterből, hanem valódi szárított kamillavirágból készítsen teát. Egy-két teáskanálnyit tegyen forrásba lévő vízbe, hagyja állni 20 percig, szűrje le, s így fogyassza. Az emésztési zavarokat legtöbbször a gyomorsav gyomorban maradása okozza, erre próbálja ki az édesgyökeret, mely segít rendbetenni a gyomor falát védő nyálkahártyát.

 

Gyulladt íny

 

Ha ínye érzékeny, cseppentsen néhány csepp feketeáfonya-kivonatot negyed csésze vízbe, s ezzel öblögessen. Ezt ismételje meg naponta kétszer. Ezen kívül az E-vitamin kapszula olajos tartalmának bedörzsölése is megnyugtathatja a gyulladt szöveteket. Alkalmazza kétnaponta.

 

Rovarcsípés

 

Az általa okozott viszketést hagymával enyhítheti. Egyszerűen vágjon félbe egy fej hagymát és dörzsölje be vele a problémás felületet. A hagymát egy jól zárható tartóedényben tegye a hűtőbe, így újra felhasználhatja, ha viszketése nem enyhül. Ebben az esetben vágja le a már használt felületet.

 

Álmatlanság

 

Olyan estéken, mikor képtelen elaludni, jól jöhet a macskagyökér-kivonat, melyet negyed csésze forró vízben ajánlott elkeverni. Ha később mégis felébredne, további két adagot ihat meg belőle az éjszaka folyamán. A macskagyökér leghatékonyabban más nyugtató hatású gyógynövényekkel (kamilla, mámorbors) keverve fejti ki hatását.

Comments are closed.