Bőrkiütés, duzzadt szemek, bőrirritáció, torokfájás, kötőhártyagyulladás, árpa

korpa

Bőrkiütések

 

A következő, otthon is elkészíthető krémmel enyhítheti a viszkető érzést, s meggátolhatja a kiütés továbbterjedését. Keverjen össze egy evőkanál sót, 1/8 teáskanálnyi mentaolajat fél csésze zöldagyag porral, és adjon hozzá annyi vizet, hogy kenhető krémet kapjon. Kenje be a viszkető területet, 20-30 percig hagyja rajta az elegyet, majd mossa le. A maradék krémet egy légmentesen zárható dobozban hosszú ideig tárolhatja.

 

Duzzadt szemek

 

Ha ébredés után észreveszi, hogy szemei duzzadtak, irány a hűtőszekrény! Csavarjon néhány jégkockát egy törölközőbe, s pár percre helyezze szemére. A hideg azonnal segít. Erre a célra érdemes egy kiskanalat is a mélyhűtőben tartani, jégkocka híján ez is megteszi.

 

Borotválkozás utáni kiütések, bőrirritáció

 

Ha már nem épp a legjobb szőrtelenítő módszert választotta, kezelje bőrét aloe vera géllel. Olyan terméket válaszon, mely 100% aloe verát tartalmaz. Antibakteriális hidratálóként kiváló, mert nem szárítja ki a sebet.

 

Torokfájás

 

Sokan tudják a kasvirágról, hogy hatékony a megfázás tünetei ellen. Folyékony formában fogyasztva csillapítja a köhögést is: gargalizáljon 1/2 teáskanálnyi oldatból és 1/4 csésze vízből készült keverékkel. Rendkívüli immunerősítő hatása révén az utóbbi évek egyik legnépszerűbb gyógynövényévé nőtte ki magát.

 

Kötőhártyagyulladás, árpa

 

A népnyelv kedves névvel illeti a szemproblémák nagy orvosát, az euphrasiae herbát: szemvidítófű. E gyógynövény kötőhártyagyulladás és árpa esetén is hatékony gyógyír. A szemvidítófüvet külsőleg, borogatásként alkalmazza: 2%-os forrázatát egy kendőre cseppentve 15 percre helyezze szemére, naponta 2-3 alkalommal.

Comments are closed.